Menu
Your Cart

Montaj Roti

Montarea, demontarea, umflarea și echilibrarea anvelopelor trebuie efectuate cu echipamentul adecvat și de către un personal calificat.

În timpul montării sau demontării, specialiștii Anvelope24 vor verifica:

  • Aspectul exterior și interior al anvelopei
  • Respectarea regulilor legale și a celor impuse de constructor în alegerea anvelopelor: structura, dimensiunea, indicele de viteză, indicele de încărcare și categorii de utilizare
  • Respectarea procedurilor de montare, demontare, echilibrare și umflare a anvelopei și schimbarea sistematică a valvei
  • Respectarea instrucțiunilor de montare prezentate pe partea laterală a anvelopei (sens de rotație sau sens de montare)
  • Respectarea presiunii de utilizare prevăzute de constructorul vehiculului, de producătorul anvelopei sau de mecanic
  • Respectarea particularităților legate de anumite anvelope specifice (anvelope cu flancuri joase, anvelope cu rulare pe pană, anvelope cu cauciuc auto-obturant, etc)

După montarea anvelopei pe vehicul se recomandă strângerea cu cheia dinamometrică, la cuplul optim definit de constructorul vehiculului. Metodele de montare a anvelopei utilizate de Anvelope24 sunt cele mai bune garanții ale siguranței tale.

Cheie dinamometrică

O cheie dinamometrică este un instrument utilizat pentru a controla și aplica un cuplu specific unui dispozitiv de fixare, cum ar fi un șurub sau o piuliță. Este un element fundamental în mecanica generală la operațiile de schimbare a anvelopelor și la întreținerea și reparațiile industriale, pentru a asigura siguranța clientilor.

Fiecare tip de vehicul are specificații de cuplu diferite, stabilite de producător, care trebuie respectate la întreținerea vehiculului. Nu numai pentru roți, ci și pentru orice alte piese cu șuruburi.

Această cheie dinamometrică permite să se preseteze o probă de cuplu pentru a se potrivi cu torsiunea ideală. Deși, adesea trecute cu vederea, există specificații de cuplu pentru aproape fiecare piuliță și șurub de pe vehiculul tău.


This is the sticky Notification module. You can use it for any message such as cookie notices, special promotions, or any other important text.